7 comentarii

Jurnalismul si presa in zilele noastre

 Salutare tuturor! Astăzi m-am gândit să tratez un subiect foarte discutat în zilele noastre: Brad Pitt și Angelina Jolie se căsătoresc! Glumeam, desigur, dar subiectul postării are legătură cu acest lucru, și anume presa și jurnalismul în mileniul al treilea. Și aș vrea să încep cu cele mai banale articole văzute în viața mea într-un ziar, și anume: „Scarlett Johanson s-a împiedicat pe scările nu mai știu a cărei clădiri”, „Marius Moga a cumpărat un buchet de flori” sau „Livia Taloi a călcat într-o surpriză lăsată de un cățel”. Serios? Astea pot fi numite articole de ziar? Unde sunt acele zile minunate, când puteai citi într-un ziar un reportaj de la un concert, un eveniment sau vedeai interviurile unor cântăreți sau oameni celebrii? Sau când se vorbea despre un eveniment de ordin mondial în ediții întregi de ziare. Dar, în zilele noastre, în ediții întregi de ziare, vedem că Bianca Drăgușanu și-a cumpărat o poșetă nouă… Nu mă refer la toate ziarele, pentru că, din fericire, mai există și ziare care au drept scop menținerea în viață a neuronilor. Dar presa a devenit în zilele de astăzi prea obsedată de viața vedetelor. Adică, pur și simplu dacă o vedetă cumpără un buchet de flori, asta trebuie neapărat scris într-un ziar? Și în plus, asta e viața personală a vedetelor, nu trebuie să o scoată la iveală presa în fața întregii lumi. De exemplu, voi, dragi cititori, cum v-ați simți să știți că în fiecare minut sunteți urmăriți de paparazzi și fotografiați atunci când doriți mai puțin? Nu v-ați simți jenați și frustrați? Eu unul însă, mă întreb până când va mai dura acest tip de jurnalism? Când vor înțelege vreodată jurnaliștii că nu ne interesează cine cu cine s-a cuplat? Sau poate că sunt oameni care sunt interesați de astfel de subiecte și citesc și cumpără astfel de ziare în fiecare zi. Dar va rog eu mult, sprijiniți promovarea jurnalismului de calitate încetând să cumpărați ziare și reviste care tratează subiecta mondene care nu își au rostul. Ajutați și voi la salvarea jurnalismului!

Reclame

7 comments on “Jurnalismul si presa in zilele noastre

 1. Ai perfecta dreptate!! Oricum nimic nu mai merge bine in tara asta 😐

 2. typo *subiecta monden

  Subiecte:D

  Eh, eh, ai dreptate! 😀

 3. Da, se par ca lumea din ziua de azi s-a tampit rau de tot.

  Allah fie cu voi prichindeii :))

 4. Pai fara astfel de stiri „senzationale” cum vrei sa mai supravietuiasca ziare ca „cancan” etc! Daca se pot numi ziare alea….

  • ziare CA CAncan nu stiu cum vor supravietui; nu zic, ar putea spune ca un cantaret s-a casatorit cu nu stiu cine, sau ca nu stiu ce artist a mers intr-o vizita nu mai stiu unde intr-o tara, dar unii chiar merg prea departe cu astfel de articole…:(

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: